Followers

Tuesday, January 4, 2011

Luahan Hati

Assalamualaikum.


Tepat jam 10.30 malam aku start menulis entry ni. Aku tak tahu kenapa malam ni tiba-tiba rasa nak luah kan perasan aku ni dekat blog aku yang tak seberapa ni. Macam yang entry sebelum ni lah kan, mood aku tak berapa nak GOOD. Just suam-suam kuku je ni. Sigh.

Ehh! Aku sebenarnya rindu dekat dia. Rindu teramat sangat, terlebih sangat, melampau sangat dah ni. Tapi dia ke mana? Ada dia datang cari aku? Tanya khabar aku? Tak ada kan? Ya, aku tahu dia kata tak nak contact aku buat sementara waktu sampai lah kitorang jumpa. Tapi masalahnya jumpa ke kitorang? Bayangkan lepas dia cakap macam tu, then tiba-tiba esok on the way balik Melaka, aku mati ke apa ke kan. Korang rasa dia menyesal tak ek dengan kata-kata dia tu?

Malam ni aku dah siap packing barang-barang aku nak balik Melaka esok. Hampir siap juga lah, tapi aku tinggal kan sekejap sebab nak post entry ni. Aku tak nak beranjak dari depan TV tadi tapi hati aku menarik-narik aku suruh post entry baru, so aku pun pergi lah :')

Aku dapat message daripada seorang kawan menanyakan tentang broadband mana yang bagus. Secara tak langsung aku teringat kan broadband si dia yang baru beli tu. Tersentap dan meleleh sekejap tadi masa dapat message kawan aku tu. Terfikir juga aku, kenapa lepas dia dah beli broadband baru dia nak cakap macam tu semua kan? Kenapa tidak sebelum beli broadband? Kenapa mesti sekarang? Kenapa ek? Korang tahu tak? Tertanya-tanya.

Kalau dia dah ada broadband sepatutnya dia lebih kerap contact aku kan sebab kami boleh skype every night. Tekaan aku tu semuanya salah rupanya. Apa yang berlaku tak seperti yang di harap kan, di tekakan oleh ku. Menangis. Menangis bila teringat kan peristiwa itu. Menangis bila teringat kan dia. Menangis bila tercium bau dia dekat baju-baju kolej aku. Menangis bila message yang ku terima dan nanti-nanti kan ternyata bukan dari dia lagi. Menangis sebab message aku sudah kosong sekarang. Sadis.

Sekarang aku hanya boleh tunggu dan menunggu dan seterusnya sampai dapat jumpa dengan dia. Kalau dapat lah kan. Tapi tak apa, selagi aku ada kawan yang boleh meng-happy-kan aku di sekeliling aku, aku rasa aku masih boleh bertahan dan bersabar. Mungkin. Tapi hati aku tak siapa pun tahu even dia. Hanya aku dan Tuhan saja yang tahu.

Aku rindu, rindu dan rindu. Menangis tak akan mengubah apa-apa pun. So aku akan berdiam kan diri sehingga masanya tiba. Mungkin masanya akan tiba. Mungkin. Mungkin. Amin.....

Terima kasih, terima kasih sangat-sangat :')


Lagu untuk awakSalam.

No comments:

Post a Comment