Followers

Wednesday, April 6, 2011

Kawan Menjadi Lawan

Kawan yang di sangkakan telah berubah,
Rupanya masih sama macam dahulu kala.
Kawan yang di sangkakan baik bak muslimah,
Rupanya menjadi lawan akhirnya.


Maaf lah, aku tak reti buat pantun macam kau buat. Kau kan 4 flat kan minah? 4 flat sangat kau? Tapi macam sedap jur bunyi pantun aku kan? Tak ada lah terabur macam kau punya! :D


Assalamualaikum. Lama aku tak usha blog aku yang bersawang ni. Ishh! *sambil lap-lap sawang-sawang yang ada*.


Selalu usha blog orang jur, sampai lah aku dapat message dari kawan baik aku sendiri, cakap ada orang sound-sound kami. Sangat tak boleh blah ok! Nak sound depan-depan lah. Penakut apa?


Nak cakap orang macam budak sekolah, habis tu kau, kami nak panggil apa? Budak hingusan? Begitukah? Aku pun rasa lah kau ni budak hingusan lagi. Kalau kau nak cakap kau mahasiswi, macam tak kena jur sebab kau yang penyebab keretakkan rumahtangga kami! Ehh! Salah pula, KAU LAH PENYEBAB KERETAKKAN PERSAHABATAN KAWAN BAIK AKU DENGAN KAWAN BAIK DIA! Haa. Tu baru betul :)


Racun serangga perosak lah kau ni nyah! Ishh! *Sembur-sembur* Nyah kau dari hidup kami!


Ya Allah, sebelum terlupa, aku nak minta maaf lah dulu kan, takut-takut nanti mati or terputus di tengah jalan *paham-paham sendiri lah kan* ke apa ke kan, jangan salah kan kami. Sumpah kami bahagia tengok korang bahagia wahai NS NS. Maaf lagi sekali kalau ayat aku bawah ni semuanya tak ada cover-cover! I loikeee!

Tak tahu macam mana nak luahkan perasaan ni sebenarnya. Tapi aku nak tegas kan balik lah kan, "SIAPA YANG KELING SEKARANG NI? KAU KE KAMI ERK?". Ehhh! Guna caps lock tak semestinya marah. Kan kan kan?? Macam salah jur penerangan kau di blog kau erk nyah? Dah caps lock wujud dekat keyboard tu, guna jur lah buduh!


Nak promote sikit lah blog kau, biar kau famous! Nurul Syazwani tuan punya blog : http://wanininisengett.blogspot.com/ . Say thank you to me booo! *Menyampah aku!


Macam good-good jur lah kau ni minah. Menyesal tak sudah aku kawan dengan kau balik dulu. Haihh. Bala bala. Aku kesian dekat si BF lah kan. Malang sungguh nasib dia dapat GF macam kau ni nyah. Si BF namanya, Nazirul Syazwan. Secocok lagi sesuai lah tu nama korang. Konon sehati sejiwa? HAHA. Terbahak aku!


*Nak keluar kan statement panas boleh tak? Boleh lah ey? :D

AKU SIKIT PUN TAK HERAN DEKAT BF KAU TU, SEBAB DIA PUN BEKAS AKU JUGA! \(^o^)/ Hug sikit! Alololooo musyuk-musyuk sayang saya! *Jangan lupa sampai kau mati wahai perempuan!*


Kalau korang di takdir kan hidup bersama dunia akhirat, AMIN YA RABBALALAMIN!! Semoga kekal hingga akhir hayat! Kalau korang terputus di tengah jalan gara-gara tiada persetujuan family *Ehh, ada ke tak ada erk? Nanti nak tanya cik Hassan lah* kami menyusun sepuluh jari termasuk jari-jari orang lain yang ada di sekeliling kami memohon maaf, sebab bukan kami yang mendoakannya. Dah memang kau tak layak pun nak jadi menantu keluarga itu *bak kata si pencakap tu, siapa erk??* :)

Oppsss! Terkasar pula bahasa aku dekat atas ni semua. Maklum lah, mulut aku ni macam S**L sikit. Kau marah aku ke wanie? Kau geram ke wanie? Kalau ye, cakap depan-depan ok? Fair and square, kau dah post blog kau, kami pun dah post blog kami. Terima kasih, kawan yang telah menjadi lawan. Sayang kau nyahhh! *Geli geli*

THE END

*True story. Bukan cerita macam dalam sinetron yang perempuan muslimah jadi jahat tu. Bukan sama sekali bukan! Ini kisah benar! :D


5 comments:

  1. Wah kemain promote blog lagi. Ewah ewah. Yg cannot go, dye ex kau jugek. So kau penah lah merasa hidup dgn dyeeee :D

    ReplyDelete
  2. hahaha. saje bg die femes sikit! telebih dr pena merasa hidup besame tuw! haha.

    ReplyDelete
  3. i never get jealous when i see my ex with someone else because my parents taught me to always donate my used toys to the less fortunate one.. - always remember that :) n love this entry!

    ReplyDelete