Followers

Saturday, February 13, 2010

Nothing, zero

Semalam aku kerja full time. Pagi-pagi datang kerja tu biasa lah kan kena buat sume house cleaning, macam duduk rumah juga. Pagi-pagi bangung kemas rumah, masak semua kan. Sama lah macam aku kerja ni. Mula-mula abang muzz (manager) suruh sapu lantai kasi bersih sampai tak ada satu habuk pun. Wahhhh! Susah tu kalau nak kasi hilang semua habuk yang ada dalam kedai tu, dah lah kedai tu besar boleh tahan.




Bila time pagi tu, jusco baru bukak so acon pun tade lah sejuk sangat. Tengah buat-buat, kemas-kemas kedai tiba-tiba menitik-nitik peluh pula. Hadoi. Mula lah rasa tak selesa kan dengan rambut yang belum kering sepenuhnya, dengan panas lagi. Hishhhh! Leceh tauuuuu!! Aku pun apa lagi, pergi dekat belakang cashier tu, aku pun ambil lah dalam dua tiga getah tempe yang ada dan mengikat rambutku yang sudah mengurai buruk. Haha.




Lepas habis semua kerja yang dipaksa suruh buat, aku pun berehat seketika. Kemudian terasa dipanggil-panggil oleh kamere talipon untuk mengunakannya. Haha. Aku pun apa lagi, keluar kan lah handphone aku yang tak berapa nak mahal tu kan. Then aku pun start lah berposing seperti biasa yang aku selalu buat. Haha.














Time ni dalam fitting room,
kena bersih kan cermin-cermin yang ada dalam kedai tu.

(punyalah belambak nak mampos cermin dia, kalau kecik-kecik tak apa, ni besar gedabakkk!!)



Nampak tag GUESS tu??
Haha. Bangga weyh! :D



Sorry lah kalau terperasan or ternampak
apa-apa yang tidak menyenangkan. Haha :D



Aku tahu muka aku tak secantik kau lah!!!
GRRRR!!!!

(Saja nak emo sikit, sebab dunia ni kan banyak yang perasan cantik -.- )








Ekh! Sorry lah, dah tulis panjang lebar baru perasan yang entry ni tak ada tajuk. Hee. Actually tak tahu nak letak tajuk apa. Semua tajuk yang terkeluar dari otak macam tak sesuai dengan cerita aku yang mengarut ni. Hehe. Tak payah tajuk pun ok kan? Korang je lah letak kan tajuk dia apa ok? :D






Sesudah berberapa hari bekerja ni, rasanya ok lah setakat ni. Kerja makin best gila! Walaupun penat tapi best lah kan dengan keliling orang ternama. Haha. Bila tak ada customer mula lah bosan serta boring menguasai diri. Bila dia dah menguasai diriku yang lemah lagi tidak bermaya ini, mulalah diriku menjalanakn tugas dengan memetik-metik butang yang ada di handphone ku. Haihhh.





Tetapi selepas beberapa minit kemudian, bosan ku tidak juga hilang dan dia tidak mahu pergi bermain jauh-jauh. Dia masih mahu menguasai diriku ini. Hadoi. Aku malaslah nak jaga dia kalau dia dah ada dalam badan aku. So aku pun mula kan tugas biasa aku lah kan, iaitu BERGAMBAR sakan di dalam butik Guess itu. Hahaa.





Saja je lah kan bosan-bosan, aku pun bergambar je lah. Haihh. Tu memang dah jadi hobi seorang perempuan agakya kan. Bergambar sana sini. Kebiasaan sudah :)













Korang percaya tak aku pergi kerja pakai macam ni?
Haha




Nampak seluar dekat belakang tu?
Aku pergi kerja pakai seluar lah bukan skirt :)



Amim marah beb pakai macam ni.
Dia bising tau. Dia cakap macam ni.
Macam ni laaaaaaa,,,,


"kaw g keje pki skirt????!!"
mane ad!
"tkyh nak tipu lah, nmpk sgt kpale lutut tu!"
saje jur laa test skirt. hadoi
"ouhhh. engt kn pake skirt"
GRRRR!!!!









Korang tahu berapa harga skirt tu?????? Mahal weyhhh!! RM459 lah kalau tak silap aku. Huhuu. Mahal kan? (Habis gaji pertama aku kalau beli tau!)

Kalau nak jumpa aku, datang lah dekat butik GUESS jusco tebrau city :D


2 comments:

  1. bilik 2 untuk org salin baju la.
    bkn ambik gmbar

    ReplyDelete
  2. hahaa, tapeh laa. bole juga what amek gmbr :)

    ReplyDelete